Безпека, підтримка США та конфіскація активів РФ: Зеленський розповів, про що говорив із Гарріс

Відео

Президент Володимир Зеленський обговорив із віцепрезиденткою США Камалою Гарріс у Мюнхені безпекові питання, ситуацію на фронті, підтримку США, конфіскацію російських активів та участь у Глобальному саміті миру.

Про це розповів глава Української держави на спільній пресконференції з Гарріс після проведеної двосторонньої зустрічі у Мюнхені, передає Укрінформ.

«Головними темами розмови були безпека і стійкість. Висловив вдячність Гарріс за увагу до України і українського народу, за підтримку США і лідерство, які допомогти об’єднати світ та вистояти проти російських ударів. Ми маємо і надалі бути разом: Україна, Америка і увесь світ. Ми маємо і надалі додавати потрібні безпекові заходи, досягати потрібних результатів, збільшувати стійкість нашого спротиву російській агресії і щодня доводити Путіну, що його ненависть до людей і до свободи ніколи не переможуть нашу єдність вільного світу», – зазначив Президент.

Відео: ОПУ

Він наголосив, що для України ключовим питанням є збереження американської підтримки. «Україна і усі наші воїни потребують і очікують відповідного позитивного голосування у Конгресі США за пакет підтримки», – зауважив Зеленський.

Він поінформував віцепрезидентку США про ситуацію на фронті, можливості та перспективи України за умови достатньої підтримки. Крім цього, сторони обговорили підготовку до Глобального саміту миру у Швейцарії на рівні лідерів держав.

За словами Президента, в ході зустрічі йшлося і про питання справедливості, однією зі складових якого є подальший тиск на Путіна та його режим за усіма напрямками. «Зокрема, ми маємо цього року забезпечити конфіскацію та використання російських активів на користь захисту від російського ж терору. Потрібне сильне рішення, яке дозволить конфіскувати заморожені активи Росії і потрібен подальший масштабний тиск санкціями на Росію, щоб обмежувати здатність Путіна фінансувати цю війну», – підкреслив Зеленський.

Читайте також: Україна і США провели два раунди переговорів щодо гарантій безпеки - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, зустріч Зеленського і Гарріс відбулася на полях 60-ї ювілейної Мюнхенськаої безпекової конференції, яка розпочалася 16 лютого у готелі Bayerischer Hof і триватиме до 18 лютого. Головними темами цьогорічної конференції є війни в Ізраїлі та Україні, світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій.

До Мюнхена приїхали лідери кількох десятків держав і урядів, парламентські делегації, міністри оборони та закордонних справ, очільники міжнародних організацій, науковці, експерти, представники громадянського суспільства та лідери бізнесу.