Зеленський обговорив із прем'єром Албанії розширення програм з підготовки українських військових

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем'єр-міністром Албанії Еді Рамою, під час якої обговорили продовження оборонної взаємодії та розширення програм із підготовки українських військовослужбовців.

Про це Зеленський написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Поговорив телефоном з Прем'єр-міністром Албанії Еді Рамою. Вдячний йому за чітку позицію Албанії щодо російського вторгнення в Україну, підтримку нашої держави в Радбезі ООН, а також оборонну й політичну підтримку. Представник Албанії узяв участь у 4-й зустрічі радників у Давосі. Сьогодні нашим спільним завданням є підготовка Глобального саміту миру. Ми розраховуємо на активну підтримку з боку наших партнерів, зокрема Албанії", - зазначив Президент.

За його словами, також обговорили шляхи поглиблення діалогу Україна – Балкани та продовження оборонної взаємодії.

"Відзначив важливість продовження й розширення програм із підготовки українських військовослужбовців за участю Албанії", - додав глава держави.

Читайте також: Зеленський: Блокувати шляхи обходу Росією санкцій - це блокувати терор

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якої обговорили оборонні потреби України та двосторонню угоду про безпекові гарантії.