Україна зменшує залежність від зовнішньої допомоги - Зеленський

Залежність України від зовнішньої підтримки поступово зменшується, і цей процес потрібно прискорювати.

Про це сказав під час зустрічі з Президентом США Джо Байденом глава Української держави Володимир Зеленський, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Україна поступово зменшує залежність від допомоги. Ми рухаємося в правильному напрямку. Я хочу обговорити з Президентом Байденом, як посилити цей (рух – ред.)», - зауважив Зеленський на початку зустрічі з Байденом у Білому домі.

Він також наголосив на можливості посилення протиповітряної оборони України, щоби позбавити РФ переваги в повітрі та зірвати її наступальні операції.

«Це реально»,- підкреслив Зеленський.

Він подякував Сполученим Штатам, американському народу та американським оборонним компаніям, які забезпечують Україну потужною зброєю. Український лідер при цьому нагадав, що на попередній зустрічі домовився з президентом Байденом про спільне виробництво зброї.

«Ми це зробимо, і сьогодні ми обговоримо, як це прискорити», - додав глава Української держави.

Крім того, він наголосив на необхідності пришвидшити зусилля щодо конфіскації заморожених активів РФ загальною сумою в понад $300 мільярдів.

Читайте також: Байден зустрівся із Зеленським і оголосив про новий пакет допомоги Україні на $200 мільйонів

«Ми маємо використати це для захисту від російського терору»,- зауважив він.

Президент Зеленський також зазначив, що має намір обговорити з Президентом Байденом реформи України на шляху до інтеграції в ЄС.

«Ми маємо успіх, і це важливо»,- зауважив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президент України Володимир Зеленський уперше провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном.