Спікер Джонсон розглядає допомогу Україні як пріоритет для Конгресу США

Спікер палати представників Майк Джонсон розглядає питання допомоги Україні як пріоритетне в роботі американського Конгресу.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у понеділок під час поїздки до Флориди.

«Україна - ще один пріоритет, - сказав Джонсон після коментаря про необхідність підтримки Ізраїлю. - Звичайно, ми не можемо дозволити Володимиру Путіну пройти маршем через Європу. І ми розуміємо необхідність надання допомоги Україні».

Водночас спікер наголосив на важливості «працювати над зміною нашої власної прикордонної політики». Нині між політиками ведуться активні переговори з цього приводу, додав він.

«Думаю, більшість наших колег у Сенаті визнають, що ці дві речі повинні рухатися разом, бо ми зобов'язані це зробити перед американським народом. Це те, чого він вимагає від нас», - зазначив Джонсон.

Читайте також: Лідери Конгресу США планують ухвалити пакет із допомогою Україні до Різдва - NBC

При цьому він зауважив, що почувається «упевнено й оптимістично» стосовно того, що Конгрес може ухвалити додаткове фінансування як для Ізраїлю, так і для України.

Як повідомляв Укрінформ, лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер планує провести голосування щодо запиту президента Джо Байдена про надання допомоги Україні та Ізраїлю 4 грудня. Він також закликав демократів більше взаємодіяти з республіканцями, аби домовитися щодо важливих заходів посилення кордону з Мексикою.

Фото: Getty Images