Спроба підкупу Найєма: ВАКС взяв під варту спільника народного депутата

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до спільника народного депутата, підозрюваного в спробі підкупу посадовців у сфері відновлення, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 12,078 млн грн застави.

Як передає Укрінформ, про це Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

«24 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, застосував до керівника суб’єкта господарювання, якого спільно з народним депутатом викрили на наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 12,078 млн грн застави. Строк дії тримання під вартою – до 21.01.2024», - йдеться в повідомленні.

Крім того на підозрюваного покладаються процесуальні обов’язки прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; не відлучатись з м. Хмельницького без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

У САП нагадали, що за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату, якого викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення України – міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Також за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру спільнику нардепа – керівнику суб’єкта господарювання.

Читайте також: Спроба підкупу Найєма: НАБУ оголосило підозру ще одному народному депутату

Встановлено, що народний депутат України, діючи за попередньою змовою з директором акціонерного товариства запропонували топпосадовцям неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене товариство.

Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування.

У подальшому підозрювані надали особам, які займають особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 150 тис доларів США.

Зазначається, що наразі у ВАКС триває розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу вищезгаданому народному депутату.

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру народному депутату в спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

За даними джерел Укрінформу, йдеться про народного депутата Сергія Лабазюка.