У Гуманітарному комітеті знайшли консенсусний варіант законопроєкту про туризм - депутатка

Ексклюзив

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики впродовж найближчого місяця планує розглянути законопроєкт "Про внесення змін до Закону "Про туризм" та деяких інших законодавчих актів щодо основних засад розвитку туризму" (№4162), який напрацьовується для голосування в другому читанні.

Про це заступниця голови комітету, заступниця керівника фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила в коментарі Укрінформу.

"Це практично нова редакція Закону "Про туризм". Комітет готовий уже в найближчий місяць розглянути його до другого читання. Ми опрацювали всі правки з їх авторами, представниками Державного агентства з питань туризму, Міністерства відновлення. Ми вийшли на консенсусний варіант законопроєкту", – сказала Кравчук.

Вона наголосила, що цей документ необхідно ухвалювати попри дію воєнного стану в Україні. Зокрема, задля адаптації українського законодавства у сфері туризму до законодавства Європейського Союзу.

Читайте також: ВР може ухвалити перше читання законопроєкту про англійську мову до кінця місяця - Кравчук

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 29 квітня 2021 року ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про туризм" та деяких інших законодавчих актів щодо основних засад розвитку туризму" (№4162). Документ передбачає оновлення термінології українського законодавства відповідно до європейського, створення Єдиного туристичного реєстру, розробку та затвердження стратегії розвитку туризму.