Посол США відреагувала на ранкову атаку Росії на Київ

Посол США в Україні Бріджит Брінк, коментуючи ранковий запуск росіянами ракет у бік Києва, заявила, що Росія повинна понести відповідальність за свої дії.

Про це Брінк заявила в соцмережі X, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми прокинулися від російських ракет, спрямованих на знищення цивільної інфраструктури Києва. Ці удари по українських містах і портах, включно з безпілотниками, що постачаються з Ірану, щодня призводять до поранень і загибелі мирних жителів. Як заявила G7: Росія повинна понести юридичну відповідальність за ці протиправні дії, включаючи компенсацію», - наголосила посол.

Читайте також: Брінк - про удар РФ по терміналу «Нової пошти»: Кремль зневажає життя

Як повідомляв Укрінформ, у Києві зранку 11 листопада була оголошена повітряна тривога. Перед цим пролунали вибухи. Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що спрацювала ППО по балістиці. В КВМА заявили, що російські війська зранку в суботу запустили в бік Києва балістичну повітряну ціль, за попередніми даними, типу «Іскандер».

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук заявив, що Київ зранку від ворожої ракети захистив бойовий розрахунок ЗРК Patriot.