Глави МЗС України та Саудівської Аравії обговорили ситуацію в Ізраїлі та секторі Гази

Міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба та Саудівської Аравії - Принц Фейсал бін Фархан Аль Саудом обговорили ситуацію на Близькому Сході, саміт щодо Формули миру та зміцнення продовольчої безпеки.

Про це очільник української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

"Ми з міністром закордонних справ Саудівської Аравії Його Святістю Принцом Фейсалом бін Фарханом обговорили ситуацію на Близькому Сході. Я підкреслив важливість захисту цивільних осіб в Ізраїлі та Газі. Ми обговорили проблему евакуації іноземних громадян із Гази. Я наголосив на актуальності відкриття гуманітарного коридору”, - зазначив Кулеба.

Глава МЗС додав, що Україна цінує внесок Королівства у Формулу миру в Україні та з нетерпінням чекає саудівську сторону на зустрічі на Мальті.

Читайте також: Саудівська Аравія евакуювала родини своїх дипломатів з Лівану - ЗМІ

Крім того, сторони обговорили спільні зусилля щодо зміцнення глобальної продовольчої безпеки, зокрема майбутній саміт Grain from Ukraine.

Як повідомлялося, 28-29 жовтня на Мальті відбудеться третій мирний саміт щодо України з лідерами країн так званого Глобального Півдня. Захід відбудеться на рівні радників із зовнішньої політики та національної безпеки та без представників РФ.

Фото архівне