Зеленський обговорив із прем’єром Румунії оборонну підтримку України

Відео

Президент Володимир Зеленський та голова уряду Румунії Марчел Чолаку обговорили оборонну підтримку України та посилення двосторонньої співпраці в оборонно-промисловій сфері.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Провів зустріч із головою уряду Румунії Марчелом Чолаку. Обговорили оборонну підтримку України та посилення двосторонньої співпраці оборонно-промислових комплексів. Україна та Румунія роблять критичний внесок у глобальну продовольчу безпеку. Важливо, щоб домовленості щодо подвоєння транзиту української агропродукції територією Румунії були реалізовані”, - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський зустрівся із головами двох палат румунського парламенту

Він подякував уряду Румунії за вагому практичну допомогу Україні.

У пресслужбі глави держави поінформували, що співрозмовники відзначили критичний внесок України та Румунії у глобальну продовольчу безпеку, зокрема забезпечення транзиту української агропромислової продукції на ринки третіх країн.

Зеленський і Чолаку також відзначили важливість забезпечення прав представників української національної меншини в Румунії та представників румунської національної меншини в Україні, зокрема шляхом розвитку двосторонньої договірно-правової бази з урахуванням міжнародних зобов’язань і стандартів.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 10 жовтня перебуває з офіційним візитом у Румунії.

Фото: ОП