Україна отримала ще одну нагороду на Глобальному саміті Партнерства “Відкритий Уряд”

Блоги

Продовжуємо тримати демократичний стрій

582-й день повномасштабної війни. Київ.

Колеги, з Міжнародним Днем права знати та загального доступу до публічної інформації!

Україна отримала чергову нагороду на Глобальному саміті Партнерства “Відкритий Уряд” – Open Government Partnership Special Recognition-2023 за досягнення у впровадженні відкритого урядування.

На початку вересня саміт об’єднав у м. Таллінні понад 1500 учасників (представників органів влади, інститутів громадянського суспільства, міжнародних організацій, наукових установ, органів місцевого самоврядування) зі 105 країн світу.

У центрі уваги – питання розвитку відкритого урядування та викликів на цьому шляху; доступності до інформації, боротьби з корупцією; громадської участі; клімату та навколишнього середовища; цифрового управління; відкритого правосуддя та демократичної стійкості.

За останні 12 років, з моменту, коли почав працювати Закон України «Про доступ до публічної інформації», ми пройшли непростий шлях у напрямку прозорості та відкритості.

За весь період дії законодавства ОВВ надано відповідей на понад 910 тисяч запитів. Лише Секретаріатом КМУ опрацьовано майже 48 тис. запитів. (За час повномасштабної війни 8 тис.).

Активний доступ осіб до інформації є невід’ємною складовою комунікації. Щоб відбулася ефективна комунікація, розпорядники повинні відповісти на усі питання, які виникають у суспільства.

Надзвичайно вдячна усім колегам, хто розпочав роботу і долучився у подальшому до запровадження ініціативи «Відкритий Уряд», забезпечення доступу до інформації, коли це ще не було mainstream: Tasha Tasha Тетяна Андрійчук Tatyana Vovkina Оксана Василенко Яніна ІльченкоІгор Конопацький Михайло Шевченко Anna Kozina Barbara Suleimanova Марина Кондратенко.

Дякуємо за сприяння та постійну підтримку у всіх починаннях: Oleksandr Yarema Pavlo Polianskyi.

Дякуємо представникам інститутів громадянського суспільства за взаємодію: Olesya Arkhypska Алексей Коваленко Anastasiya Kozlovtseva Viktor Nestulia.

Як результат, маємо впроваджені успішні інструменти для демократичного розвитку нашої країни.

Серед них:
● е-декларування;
● прозорість публічних закупівель;
● запровадження відкритих даних;
● відкриття архівів комуністичного режиму;
● впровадження Ініціатив прозорості видобувних галузей (EITI) та будівництва (CoST);
● відкриття інформації про бенефіціарних власників;
● розвиток інструментів е-демократії (е-петиції, е-звернення;
● удосконалення системи адміністративних послуг;
● перехід на е-послуги;
● впровадження відкритості публічних фінансів тощо.

Продовжуємо тримати демократичний стрій. Пам'ятаємо, що перебуваючи за спинами наших воїнів, маємо підтримувати їх посильними донатами і різними активностями.

Україна переможе!
Героям слава!

#ДякуюЗСУ #StandWithUkraine
#UkraineisFightingNow
#UkraineNOW

Роксолана Стадник
FB