Зеленський розповів, чого очікує від Конгресу США щодо ухвалення нової допомоги Україні

Президент України Володимир Зеленський за результатами спілкування з членами Конгресу США висловив очікування, що в питанні ухвалення нового пакету допомоги Україні буде «нормальний результат».

Про це він сказав у Вашингтоні за результатами візиту до американської столиці, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми з командою працювали в Конгресі Сполучених Штатів, говорили з конгресменами, сенаторами я звертався до них, спілкувалися абсолютно відверто, по будь-яких запитаннях»,- зауважив Зеленський.

Він зазначив, що поділився своїм детальним розумінням ситуації в Україні. За його словами, американські законодавці отримали розуміння багатьох речей.

«Тому я думаю, що буде нормальний результат»,- підкреслив Президент України.

Він уточнив, що під час розмов із законодавцями обговорювалися плани України, яка потрібна допомога і на яких напрямах.

Зеленський також зауважив, що в Білому домі висловили вдячність йому за особисте спілкування з членами Конгресу США, що повинно позитивно вплинути на подальші рішення щодо ухвалення допомоги Україні.

Читайте також: Зеленський про новий пакет допомоги США: Є саме те, що потрібно нашим солдатам зараз

«Сто відсотків сьогодні вам ніхто нічого не буде гарантувати, але ми працюємо над планом «А», - підкреслив президент. Він також зазначив, що ніхто не думає про план «Б» у питанні щодо подальшої підтримки України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 21 вересня відвідав Вашингтон із візитом, під час якого відбулися його зустрічі, зокрема, в Конгресі США, Пентагоні, Білому домі.