Іноземні дипломати у Києві вітають українців із Днем Незалежності

Відео

Глави дипломатичних представництв іноземних держав, акредитовані у Києві, привітали українців з Днем Незалежності і запевнили у непохитній підтримці України.

Свої привітання дипломати оприлюднили у соцмережах, передає Укрінформ.

Новий посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр заявив, що пишається тим, що перебуває у Києві у цей особливий день.

«Вітаю з Днем Незалежності! Пишаюся перебуванням у Києві в цей особливий день. Як сказав учора президент Макрон (у виступі на третьому Міжнародному саміті Кримської платформи. – Ред.), ми знову підтверджуємо нашу непохитну солідарність Франції з Україною», - написав дипломат.

Новопризначений посол Німеччини в Україні Мартін Єґер висловив захоплення мужністю і силою духу українців.

«З Днем Незалежності, шановні українці! Ви щодня сміливо боретеся за свободу, мир та справедливість. Схиляюся перед вашою мужністю та силою духу. Німеччина разом з Україною у відстоюванні нашого спільного європейського майбутнього!», - запевнив посол.

Канадські дипломати у відеопривітанні нагадали, що їхня країна однією з перших визнала і підтримала Україну як вільну та суверенну державу,

«24 серпня 1991 року українці стоячи гордо проголосили свою незалежність. Сьогодні вони продовжують стояти, і Канада продовжить підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», - заявили у посольстві Канади в Україні.

Посол США в Україні Бріджит Брінк у відеопривітанні зазначила, що її надихає те, що українці роблять усе можливе, аби захистити свої домівки, своїх співгромадян і свою незалежність.

«І американці, і українці знають цінність і ціну свободи. Сполучені Штати підтримують вас у боротьбі за майбутнє – і наша підтримка не зміниться», - запевнила Брінк.

Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас у своєму відеопривітанні зазначив, що це послання надії.

«Моє послання у 32-й День Незалежності України – це послання надії. Надії на перемогу в цій жахливій війні, надії на відновлення територіальної цілісності України, надії на справедливість щодо російських військових злочинців. І надії, що Україна стане членом ЄС», - сказав дипломат.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс у відеопривітанні українською мовою зазначила, що від початку повномасштабного вторгнення Росії кожний для українців кожний день є днем боротьби за незалежність.

«Для мене незалежність – це вибір свого майбутнього», - заявила Сіммонс.

А інші працівники британського посольства додали, що для них «це свобода говорити рідною мовою», «це друзі поруч у скруті і в радості», «це перемога», «це свято твоєї культури», «це відпустка на Чорному морі в Криму».

Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський теж записав відеопривітання українською мовою, в якому запевнив, що в Ізраїлі дуже добре розуміють, що зараз відчувають українці.

«Сьогоднішнє свято не схоже на попередні – ви зустрічаєте його в умовах повномасштабної війни. Але тим цінніше для вас зберегти те, що у вас є, - свободу вибору, свободу жити на своїй землі. В Ізраїлі дуже добре розуміють, що зараз відчувають українці. Ми пройшли довгий шлях до нашої незалежності і заплатили за неї дуже велику ціну. Ми навчилися берегти її. Я бажаю всім нам наступного року зустрічати День Незалежності у мирній і безпечній Україні", - сказав Бродський.

Як відомо, 24 серпня Україна святкує День Незалежності.

День Незалежності України - щорічне свято в Україні, яке відзначають 24 серпня з нагоди ухвалення у 1991 році Акта проголошення незалежності України. Цей документ, ухвалений позачерговою сесією Верховної Ради УРСР, проголосив створення самостійної української держави.