США підтримують зустріч у Саудівській Аравії, присвячену українській Формулі миру - Держдеп

Сполучені Штати вітають ініціативу багатосторонніх переговорів щодо реалізації української Формули миру та мають намір узяти участь у цьому процесі.

Про це заявив на пресбрифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, ми підтримуємо саміт. Ми давно говорили, наскільки важливо, щоб Україна грала провідну роль, коли йдеться про будь-яке потенційне дипломатичне припинення цієї війни»,- сказав представник зовнішньополітичного відомства США у відповідь на запитання про зустріч у Саудівській Аравії.

За його словами, важливо, щоб країни, які досі не чули позиції України безпосередньо від неї, отримали б таку змогу.

Читайте також: Саудівська Аравія проведе мирні переговори щодо України без участі РФ

Міллер зазначив, що не може сказати, які саме країни братимуть участь у переговорах, однак підтвердив, що представники Сполучених Штатів приєднаються до цього процесу.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні керівник ОП Андрій Єрмак оголосив про підготовку зустрічі в Саудівській Аравії на рівні радників глав держав з метою реалізації ініціатив України щодо відновлення сталого й справедливого миру. Він зазначив, що ця зустріч стане проміжним етапом для узгодження Формули миру в Україні, яка потім обговорюватиметься на установчому глобальному саміті на рівні лідерів держав, який може відбутися до кінця року.