Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті та деокупацію українських територій

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорив із радником Президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном актуальну ситуацію на фронті та дії Сил оборони з метою деокупації українських територій.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

Як зазначається, сторони також підбили підсумки саміту НАТО, який відбувся минулого тижня у Вільнюсі.

Керівник ОП високо оцінив погодження на полях саміту Спільної декларації про підтримку України, яка передбачає безпекові зобов'язання щодо нашої країни. Сторони обмінялися думками про початок переговорів щодо укладення в межах цієї декларації двосторонніх меморандумів про взаєморозуміння стосовно зобов'язань щодо України.

Читайте також: Єрмак та іноземні дипломати під час поїздки на ЧАЕС обговорили Формулу миру

Крім того, Єрмак поінформував співрозмовника про перебіг підготовки до нової зустрічі, що має продовжити консультації, які відбулися в червні в Копенгагені, щодо ключових принципів миру.

"Андрій Єрмак висловив подяку США, особисто Президенту Джозефу Байдену, його адміністрації, обом палатам Конгресу та всьому американському народові за незмінно міцну підтримку України в боротьбі з російською тиранією та потужне лідерство в консолідації світу навколо прагнення нашої держави до справедливого закінчення війни", - наголосили в ОП.

Читайте також: Росіяни обстріляли з «Граду» селище в Запорізькій області, є постраждалі - Єрмак

Як повідомлялося, лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine).

Документ є рамковим і дає можливість для подальшого укладання двосторонніх угод з державами-гарантами.