Депутати пропонують Раді відкликати Шуфрича з посади голови комітету ВР з питань свободи слова

Народні депутати із парламентської фракції "Європейська солідарність" пропонують Верховній Раді відкликати Нестора Шуфрича з посади голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Про це співголова фракції "Євросолідарність", народна депутатка Ірина Геращенко повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Зареєстрували проєкт нашої постанови з відкликання Шуфрича з посади голови Комітету свободи слова №9469", – зазначила вона.

Читайте також: Нацрада анулювала ліцензії семи каналів Мураєва, Шуфрича та Медведчука

Геращенко підкреслила, що наполягатиме на терміновому винесенні відповідного проєкту постанови на голосування в залі парламенту.

Текст проєкту та супровідні документи наразі не оприлюднені на сайті парламенту.

До авторства законодавчої ініціативи долучилися 13 народних депутатів із фракції "Європейська солідарність" у Верховній Раді.

Читайте також: Корнієнко вважає, що Шуфрич має скласти повноваження голови комітету ВР з питань свободи слова

Нестор Шуфрич – народний депутат дев’ятого скликання, обраний до парламенту від забороненої проросійської політичної сили "Опозиційна платформа – За життя". У 2019 році очолив Комітет ВР з питань свободи слова. Колишній депутат сьомого, шостого, четвертого та третього скликань Верховної Ради. Неодноразово демонстрував проросійські настрої.