Зеленський зустрівся із делегацією «Атлантичної ради»

Фото, відео

Візит делегації провідного американського неурядового аналітичного центру «Атлантична рада» в Україну є важливим сигналом підтримки нашої держави з боку Сполучених Штатів Америки.

Про це Президент Володимир Зеленський поінформував у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Візит делегації Атлантичної ради в Україну – це черговий важливий сигнал підтримки нашої держави з боку Сполучених Штатів. Дякую Президенту Байдену, усьому американському народу за потужну підтримку України від самого початку російської агресії. Цінуємо двопалатну та двопартійну підтримку Конгресу США», - заявив глава держави.

Він уточнив, що Україна відстоює демократичні цінності, які поділяють обидві наші держави й народи, і це - боротьба за свободу, за майбутнє світу.

У Офісі Президента поінформували, що Зеленський провів зустріч із делегацією «Атлантичної ради» на чолі з президентом організації Фредеріком Кемпом. До складу делегації увійшли члени ради Джон Роджерс, Девід Петреус та Джон Гербст.

Президент на прохання представників Атлантичної ради розповів про головні оборонні потреби України. Окремо він високо оцінив рішення Президента США Джозефа Байдена щодо запуску авіаційної коаліції та початку підготовки українських пілотів для сучасних західних винищувачів.

Зеленський розповів про ситуацію на передовій і дав прогноз щодо її розвитку у найближчій перспективі. Глава української держави уточнив, що протягом останніх днів російський агресор значно посилив ракетний терор і завдає масованих ударів по українських містах, насамперед по цивільній інфраструктурі та мирних жителях.

Під час зустрічі йшлося і про очікування України від Вільнюського саміту НАТО. Президент відзначив, що для України важливо отримати чіткий сигнал про перспективи членства в Альянсі.

«Це стане потужним мотиваційним чинником для нашої армії, для всього українського народу», – зазначив Зеленський.

Він також поінформував делегацію «Атлантичної ради» про перебіг реформ у нашій державі, які тривають попри російську агресію.

Читайте також: Данілов зустрівся з делегацією Атлантичної ради - про що говорили

Наприкінці зустрічі Кемп вручив Президенту відзнаку «Громадянин світу», якою «Атлантична рада» нагороджує світових лідерів, які зробили визначний внесок у справу розвитку трансатлантичних відносин.

Глава української держави, приймаючи нагороду, сказав, що це - відзнака для всього українського народу, за його мужність і героїчну боротьбу.

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден заявив, що США продовжують розглядати питання передачі Україні далекобійних ракет ATACMS.

Фото: ОП