Зеленський обговорив із Байденом посилення оборонних можливостей України

Фото, відео

Президент України Володимир Зеленський і Президент США Джозеф Байден обговорили подальшу взаємодію для посилення оборонних спроможностей України та формулу миру.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

“У Японії зустрівся з Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом. Велика подяка від нашого народу за надання потужної фінансової допомоги Україні з боку США, яка становить загалом 37 млрд доларів, а також за новий пакет військової допомоги на суму 375 млн доларів”, - написав Зеленський.

Він повідомив, що на зустрічі з Байденом обговорено подальшу взаємодію для посилення оборонних спроможностей України, а також питання реалізації української формули миру.

“Обмінялися думками щодо проєктів реконструкції та відбудови України”, - додав Президент.

Відео: Офіс Президента України

Крім того, він зауважив, що під час зустрічі окремо зупинився на питанні євроатлантичної інтеграції України, підготовці до Вільнюського саміту НАТО та важливості отримання гарантій безпеки для України до моменту вступу її до НАТО.

Зеленський додав, що також відзначив рішення Президента США підтримати міжнародну авіаційну коаліцію.

Читайте також: Зеленський виступив перед лідерами G7 та подякував за ППО для України

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський та Президент США Джо Байден провели зустріч у Хіросімі в межах саміту G7.

Міністерство оборони США у неділю, 21 травня, оголосило про додаткову безпекову допомогу Україні для задоволення критичних потреб у сфері безпеки та оборони на загальну суму 375 мільйонів доларів.