Повне нехтування міжнародними нормами: Санду відреагувала на нічний обстріл Києва

Президент Молдови Мая Санду, коментуючи нічний обстріл Києва в ніч на 16 травня, заявила, що він є ще одним нагадуванням про зневажливе ставлення росії до міжнародних норм.

Про це вона написала у Твіттері, передає Укрінформ.

«Стривожена черговою жахливою атакою на Київ. Безжалісний напад росії на цивільне населення є нагадуванням про її повне нехтування міжнародними нормами. Європейські лідери збираються в Ісландії, щоб засудити цю жорстоку війну і притягнути винних до відповідальності», – зазначила Санду.

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми даними, в ході ворожої нічної атаки на Київ падіння уламків ракет зафіксовано у п'яти районах. Переважна більшість ворожих цілей у повітряному просторі столиці була виявлена і знищена.

Читайте також: Посол США після нічної атаки на Київ подякувала за роботу ППО

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у Соломʼянському районі троє людей постраждали внаслідок ракетної атаки російських військ.

4-й саміт глав держав та урядів Ради Європи відбудеться 16-17 травня 2023 року в столиці Ісландії Рейк’явіку. Саміт буде присвячений основним цінностям Ради Європи та підтримці України через конкретні заходи, спрямовані на досягнення справедливості для жертв російської агресії.