росія намагатиметься ліквідувати Зеленського політично – Данілов

У російської федерації не вийшло фізично ліквідувати Президента України Володимира Зеленського, тому тепер держава-агресор намагатиметься ліквідувати його політично.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив у інтерв'ю Укрінформу.

"Завдання щодо ліквідації Володимира Зеленського російська федерація не зняла з порядку денного. У них не вийшло фізичної ліквідації глави Української держави, тому зараз вони намагатимуться займатися політичною ліквідацією", – сказав Данілов.

За його словами, росія прагне політичної ліквідації Президента України, бо він "усьому світові показав і довів, що є лідером нації, лідером країни", що точно не влаштовує росіян.

Коментуючи ймовірну загрозу фізичної ліквідації глави Української держави, секретар РНБО зауважив, що "гарячий період" у цьому питанні був наприкінці лютого – на початку березня минулого року. "Зараз ми цього не спостерігаємо, але загроза для Президента існує завжди. Тому відповідні інституції все це відпрацьовують у відповідний спосіб", – додав Данілов.

Читайте також: «Залежить від поведінки країни-терориста»: Данілов розповів про варіанти деокупації Криму

Як повідомлялося, від початку широкомасштабної війни російські спецслужби вже 12 разів намагалися вчинити замах на Президента України Володимира Зеленського.