Польща і Румунія підтримуватимуть Україну скільки це буде необхідно - Йоганніс

Бухарест і Варшава підтримуватимуть Україну у її протидії російській агресії стільки, скільки це буде необхідно.

Про це заявив президент Румунії Клаус Йоганніс під час спільної з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким пресконференції у вівторок у Бухаресті, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні разом із прем’єр-міністром Моравецьким ми знову рішуче засудили російську агресію проти України. Румунія та Польща однозначно підтримуватимуть Україну стільки, скільки це буде потрібно”, - заявив Йоганніс.

Він додав, що від початку війни Румунія є серед країн, які найбільше підтримують Україну та український народ.

Президент Румунії підкреслив, що тільки Київ може визначити параметри мирних переговорів з москвою. Відтак, Бухарест і Варшава домовилися про посилення двосторонньої координації в рамках ЄС і НАТО, щоб і надалі всебічно підтримувати Україну.

Читайте також: Йоганніс: Україна має виграти цю битву, а росія - відповісти за злочини

Йоганніс повідомив, що обговорив із Моравецьким питання розширення ЄС.

“У цьому контексті ми підтвердили нашу спільну підтримку щодо прогресу в реалізації європейських прагнень України та Молдови як країн-кандидатів на вступ до ЄС”, - зазначив президент Румунії.

Як повідомлялося, у вівторок у Бухаресті відбулися румунсько-польські міжурядові консультації, під час яких обговорено питання політичної, економічної, безпекової та інфраструктурної співпраці між обома країнами.