Білий дім очікує від обох партій у Конгресі продовження підтримки України

В адміністрації президента Байдена переконані, що Сенат, контрольований демократами, а також Палата представників з республіканською більшістю продовжать послідовну підтримку України.

Таке переконання висловив на брифінгу у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже вдячні двопалатній і двопартійній підтримці, яку ми маємо на Капітолійському пагорбі. Як ви бачите, вона продовжується навіть у Палаті представників, яка зараз перебуває під контролем республіканців», - сказав представник Білого дому.

Таким чином він відповів на запитання, чи може перешкодити процесу допомоги Україні риторика, що лунає в Конгресі - насамперед з боку республіканців.

Читайте також: США є безумовним лідером з надання допомоги Україні - Маркарова назвала цифри

«Керівництво Палати представників було послідовним у бажанні надалі підтримувати Україну. Ми вдячні за це. І ми цілком очікуємо, що це триватиме», - підкреслив представник адміністрації США.

Як повідомляв Укрінформ, комітет у закордонних справах Палати представників США, який очолює республіканець Майкл Маккол, призначив на наступний тиждень слухання за участі генеральних інспекторів уряду щодо витрат американських коштів на допомогу Україні.