Малюк довів, що СБУ може бути такою, якою її хоче бачити народ - Президент

Відео

Служба безпеки України здійснює успішні і часто унікальні спеціальні операції та може бути такою, якою її хочуть бачити українці.

Про це зазначив Президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді, повідомляє Укрінформ.

"Вважаю, що саме такі призначення відповідають сенсу і завданням цього періоду війни. Василь Малюк є бойовим офіцером, який із перших хвилин повномасштабного вторгнення став на захист держави Україну і абсолютно віддано, професійно виконує свою роботу.

За час фактичного управління СБУ Василь Малюк довів, що СБУ може бути такою, якою її хоче бачити народ України", - сказав глава держави.

Він підкреслив, що СБУ здійснює успішні і часто дійсно унікальні спеціальні операції, а деякі з цих операцій, за словами Президента, змінили картину війни на користь України.

Так, він зауважив, що одним зі здобутків спецслужби є те, що колаборанти на тимчасово окупованих російськими загарбниками українських територіях зрозуміли: їм не втекти від правосуддя.

Читайте також: Зеленський: Зберегти всі елементи нашої стійкості – це гарантувати перемогу

Також глава держави відзначив, що завдано "вагомих ударів" по внутрішньому ворогу і це відображається, зокрема, у рішеннях РНБО, які ухвалюються за матеріалами СБУ.

"Вдалося побудувати систему захисту України від ворожих спеціальних операцій та протидії російським спецслужбам. У цьому є вагома особиста заслуга Василя Малюка. Такий курс СБУ маємо і будемо продовжувати", - розповів Зеленський.

Він також особливо відзначив роль СБУ у визволенні українців з російського полону.

Президент вважає призначення Малюка на посаду голови СБУ "правильним і абсолютно виправданим".

Читайте також: У ГУР спростували чутки про непорозуміння між Будановим і Малюком

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 7 лютого за поданням Президента Володимира Зеленського призначила Василя Малюка на посаду голови Служби безпеки України. До цього він був тимчасово виконуючим обов‘язків керівника СБУ.