Директор ДБР: Сьогоднішні корупційні справи щодо топпосадовців - це лише початок

Директор Держбюро розслідувань Олексій Сухачов заявив, що проведені у середу обшуки та вручення підозр чиновникам та колишнім посадовцям є “лише початком”, у роботі правоохоронців перебуває “багато цікавих матеріалів”. 

Його заяву оприлюднила пресслужба відомства, передає Укрінформ. 

“Сьогоднішні корупційні справи по топпосадовцях - це лише початок. Гучні реалізації ДБР є результатом системної роботи бюро впродовж тривалого періоду. Бюро лише почало інформувати суспільство про свої кроки щодо подолання корупції на топрівні. Але ця робота не припинялась й після початку повномасштабної агресії рф”, - заявив Сухачов.

За його словами, з початком повномасштабної агресії рф проти України у роботі ДБР на перший план вийшли злочини проти національної безпеки та документування воєнних злочинів рф, і це “певною мірою створило ілюзію вседозволеності у наших суб’єктів – йдеться у першу чергу про чиновників та правоохоронців – які вирішили, що «війна усе спише»”.

Читайте також: Силовики підтверджують обшуки у Коломойського

“Сьогодні Державне бюро розслідувань та інші правоохоронні органи провели низку заходів у межах кримінальних проваджень, де фігурують високі чини Міністерства оборони, податкової, інших міністерств та відомств. Це – далеко не все. У роботі наших слідчих та оперативників ще багато цікавих матеріалів. Час, коли можна було безкарно грабувати державу та підривати її бойову готовність, – минув, і минув дуже давно. Якщо хтось цього досі не зрозумів – тим гірше для них. Зараз є лише один шлях – працювати на Перемогу та задля Перемоги», - підкреслив Сухачов, додавши, що «далі буде». 

Читайте також: ДБР інкримінує очільниці податкової Києва багатомільйонні оборудки

Як повідомлялося, 1 лютого СБУ та Бюро економічної безпеки провели обшук удома в бізнесмена Ігоря Коломойського у Дніпрі. Слідчі дії пройшли у справі щодо компаній «Укртатнафта» та «Укрнафта», де правоохоронці викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом. 

1 лютого Державне бюро розслідувань повідомило про підозру ексміністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику. Зокрема, йому інкримінують підписання збиткових для держави угод на 1,5 млрд грн.

Читайте також: Ексначальника департаменту Міноборони викрили на розтраті понад ₴100 мільйонів - СБУ

Крім того, службовці СБУ викрили колишнього очільника Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони на розтраті державних коштів.