Більшість з позбавлених громадянства осіб мали паспорти інших держав - Зеленський

Більшість осіб, які були позбавлені громадянства України, мали паспорти інших держав, зокрема росії.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час пресконференції за результатами другого саміту Люблінського трикутника у Львові, повідомляє Укрінформ.

"Наше завдання, що всі люди, які мають громадянство сьогодні подвійне, потрійне, є різні люди, включаючи громадянство російської федерації, які чинять політичний або духовний вплив на нашу державу, щоб всі ці люди обов'язково мали громадянство одне — російської федерації, якщо вони його мають. І я думаю, нехай з цим громадянством вони у відповідній державі і живуть. Мені здається, що це абсолютно справедливо", - сказав він.

Зеленський відзначив , що позбавлення громадянства відбулося згідно з законодавством України та Конституцією України.

Читайте також: Рада позбавить мандатів ще чотирьох депутатів від заборонених партійАрахамія

"Частина цих людей позбавлена (громадянства України — ред.) дійсно через те, що у них громадянство іншої держави, я сказав би, максимальна більшість цих людей. А все інше - це деталі від СБУ", - наголосив Президент.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський позбавив громадянства України народних депутатів від колишньої партії ОПЗЖ - Віктора Медведчука, Тараса Козака і Рената Кузьміна, а також екснардепа Андрія Деркача.

Фото: Офіс президента