Президентка Європарламенту підтримує передання Україні танків Leopard

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола виступає за поставку Україні німецьких танків Leopard.

Про це повідомляє Перший канал телебачення і радіомовлення Німеччини Tagesschau, передає Укрінформ.

Під час зустрічі з групою депутатів Бундестагу від ХСС Мецола наголосила, що «важливо продовжувати військову підтримку України», тому вона також виступає за поставку танків Leopard в Україну, як того вимагають у ХСС та політики з інших німецьких партій.

Президент ЄП також привітала заяву уряду Німеччини про поставку Україні БМП Marder і зауважила, що росія хоче, аби Європа дивилася в інший бік, коли йдеться про Україну, проте цього не можна допускати.

«Важливо, щоб Європа продовжувала надавати українцям політичну, гуманітарну, а також військову підтримку», - наголосила Мецола.

Читайте також: Берлін має проявити ініціативу й надати Україні танки Leopard 2 - депутат Бундестагу

Як повідомлялося, глава оборонного комітету німецького Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн закликала уряд переглянути позицію щодо постачання Україні танків.

Водночас секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов висловив думку, що надання Німеччиною танків для України є питанням часу.

5 січня канцлер ФРН Олаф Шольц провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом, після чого обидва лідери оголосили про нову військову допомогу Україні. Зокрема, ФРН передасть Україні 40 БМП Marder і одну систему Patriot.