Суд дозволив арештувати ексміністра оборони Єжеля, який погодив «Харківські угоди»

Київський апеляційний суд розглянув скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому міністру оборони України, який погодив “Харківські угоди” про продовження базування у Криму Чорноморського флоту рф.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, у квітні 2010 року ексміністр за попередньою змовою з колишніми президентом, прем'єр-міністром, міністром юстиції та міністром закордонних справ, в порушення законодавства, без фактичного розгляду проєкту Угоди між Україною та російською федерацією з питань перебування Чорноморського флоту рф на території нашої держави відповідними органами та проведення обов’язкової правової експертизи, погодили її без зауважень.

У результаті таких дій були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ ЧФ російської федерації на території України, їх переоснащення й модернізації та надалі – вторгнення збройних сил російської федерації і окупації ними АР Крим і міста Севастополь.

Наразі підозрюваний переховується від органів досудового розслідування за межами території України та оголошений у розшук.

Читайте також: Харківські угоди: ексміністру оборони Єжелю оголосили підозру за сприяння окупації Криму

Досудове розслідування даної кримінальної справи здійснювали слідчі ДБР.

Як повідомляв Укрінформ, 8 серпня поточного року колишньому міністру оборони України Михайлу Єжелю, який, погодивши підписання Харківських угод, сприяв російській федерації в окупації Автономної Республіки Крим, повідомили підозру у держзраді.