Шмигаль назвав дії загарбників на ЗАЕС безпрецедентними

Дії російських військових на території Запорізької атомної електростанції є безпрецедентними, історія такого ще не знала.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у п'ятницю, передає Укрінформ.

"російські терористи досі загрожують Україні та світу. Вони розташували на Запорізькій АЕС реактивні системи залпового вогню «Град» та ведуть обстріли з території ядерного об’єкта. російські терористи шантажують, залякують, застосовують фізичне насильство до українських працівників ЗАЕС. Це безпрецедентні дії, яких історія ще не знала", - сказав Шмигаль.

За його словами, позиція України чітка та незмінна: росія мусить піти з української станції, забезпечивши демілітаризовану 30-кілометрову зону.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська захопили ЗАЕС 4 березня. Загарбники розміщують на її майданчику військову техніку та боєприпаси, постійно обстрілюють як прилеглу територію, так і саму станцію, руйнуючи лінії електропередач і спричиняючи відключення зовнішнього живлення.

Читайте також: Загарбники призначили працівника «росатому» новим гауляйтером Енергодара

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ 29 листопада заявив, що для відновлення ядерної безпеки росія повинна вийти із Запорізької АЕС.

Фото: МАГАТЕ