Зеленський просить Європарламент визнати Голодомор геноцидом українців

Президент Володимир Зеленський закликав Європейський парламент визнати Голодомор геноцидом українського народу максимальною більшістю голосів.

Про це він сказав під час онлайн-виступу на церемонії вручення премії Сахарова, повідомляє Укрінформ.

“Я знаю, що завтра ви будете розглядати питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу. І я закликаю вас підтримати таке визнання максимальною більшістю голосів задля встановлення справедливості”, - сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що Європа має дати максимально сильний сигнал, що в історії трагедій на нашому континенті, в історії злочинів проти людства і людяності, скоєних на нашій землі, не залишиться жодної прогалини.

Читайте також: Зеленський виступив на церемонії врученні премії Сахарова

Як повідомлялося, народу України в особі Президента, обраних лідерів та громадянського суспільства присуджена премія Сахарова 2022 року.

Премія Сахарова за свободу думки — щорічна відзнака Європейського парламенту, започаткована 1988 року. Нагорода вручається за досягнення в таких сферах: захист прав людини та її основних свобод; розвиток демократії і відстоювання верховенства права; повага до міжнародного законодавства; захист прав меншин.

Фото: ОП