Байден запевнив Зеленського у подальшій підтримці України на тлі російської агресії

Сполучені Штати Америки продовжать надавати Україні безпекову, економічну та гуманітарну допомогу на тлі російської агресії проти країни.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в опублікованому на сайті Білого дому пресрелізі за підсумками телефонної розмови президентів США Джо Байдена та України Володимира Зеленський.

“Байден підтвердив зобов’язання США продовжувати надавати Україні безпекову, економічну та гуманітарну допомогу, а також притягнути росію до відповідальності за її військові злочини та звірства, а також покласти на росію витрати за її агресію (проти України — ред.)”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Байден також привітав заявлену Президентом Зеленським відкритість до справедливого миру на основі фундаментальних принципах, закріплених у Статуті Організації Об’єднаних Націй.

Читайте також: Зеленський очікує важливих результатів від міжнародних заходів цього тижня

У Білому домі додали, що американський президент наголосив, що США надають пріоритет зусиллям щодо зміцнення протиповітряної оборони України.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на понеділок, 12 грудня, президенти США Джо Байден і України Володимир Зеленський провели телефонну розмову, в ході якої, зокрема, скоординували позиції перед самітом G7.

Фото: АА