Глава МЗС Швеції заявив, що привіз до Києва «проривний» пакет допомоги

Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстрьом заявив, що привіз в Україну найбільший в історії двосторонніх відносин пакет оборонної та фінансової допомоги.

Про це Біллстрьом сказав на спільній з очільником МЗС Дмитром Кулебою та колегами з країн Балтії та Північної Європи пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми привезли найбільший в історії наших відносин пакет допомоги – наземні системи ППО, боєприпаси, транспортні засоби, різне зимове обладнання та однострої, панцерники і 270 млн євро. Це такий пакет. Це на 100 млн більше, ніж усі попередні. Це - прорив, зовсім інший ступінь підтримки», - сказав Біллстрьом.

Він додав, що фінансова допомога, безперечно, дасть змогу Україні знайти більше потрібного їй на міжнародному ринку.

Читайте також: Країни Балтії та Північної Європи закликають НАТО збільшити поставки зброї Україні

Як повідомляв Укрінформ, 28 листопада міністри закордонних справ Естонії - Урмас Рейнсал, Ісландії - Тордіс Гилфадоттір, Латвії - Едгарс Рінкевичс, Литви - Габріелюс Ландсбергіс, Норвегії - Аннікен Вітфельдт, Фінляндії - Пекка Хаавісто та Швеції - Тобіас Біллстрьом прибули до Києва, щоб обговорити подальшу підтримку України.

Глави дипломатій виступили із спільною заявою, в якій вони зобов’язалися продовжувати надавати політичну та практичну підтримку для забезпечення спроможності України захистити себе.