Стефанчук очікує рішучих дій після визнання рф спонсором тероризму, а Голодомору - геноцидом

Руслан Стефанчук переконаний, що за визнанням росії спонсором тероризму, а Голодомору 1932-1933 років — геноцидом українського народу, настануть рішучі дії.

Як передає Укрінформ, про це Голова Верховної Ради написав у Фейсбуці.

"Світова підтримка! Голодомор! Парламенти Румунії та Молдови, Верхня палата Парламенту Ірландії визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу, тобто свідомою, умисною дією тоталітарного режиму, спрямованою на знищення української нації", - зазначив він.

За словами Стефанчука, "голод тоді став зброєю, який убив мільйони українців. Сьогодні нас убиває ракетами країна-терорист. Так само свідомо, бо у їхніх хворих російських головах ми мали скоритись диктатору".

"Вчора Європарламент визнав росію державою - спонсором тероризму. І повірте, за політичними заявами, за ухваленими резолюціями — будуть рішучі дії. Світова ізоляція — це майбутнє росії", — наголосив Голова ВР.

Читайте також: Україна очікує від США рішення про визнання рф спонсором тероризму - Стефанчук

Як повідомлялося, 23 листопада Європейський парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму.

Того ж дня депутати обох палат румунського парламенту проголосували на спільному засіданні за декларацію із засудженням навмисного голоду (Голодомору), якого український народ зазнав у 1932–1933 роках.

24 листопада Верхня палата парламенту Ірландії визнала геноцидом Голодомор 1932–1933 років в Україні. Цього ж дня відповідну декларацію ухвалив на засіданні парламент Молдови. За документ проголосували 54 депутати, жодного голосу проти не було.