Шмигаль і Домбровскіс обговорили санкції проти рф, фінансові виклики та енергобезпеку

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс обговорили питання санкцій проти рф, а також фінансову та енергетичну допомогу.

Про це глава українського уряду повідомив на спільному брифінгу з Домбровскісом у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"В ході зустрічі ми обговорили широкий спектр питань, зокрема загрози, які становить війна рф проти України і також всієї Європи, перспективи притягнення

Читайте також: Майже половина енергосистеми України виведена з ладу внаслідок ракетних ударів рф – Шмигаль

росії до відповідальності, посилення санкційного тиску на москву, подолання викликів у сфері фінансів та енергетичної безпеки", - сказав Шмигаль.

За його словами, в центрі уваги були також наступні кроки України на шляху до набуття членства в ЄС, подальша макрофінансова допомога ЄС, взаємодія у торгівлі, питання відновлення країни.

Прем'єр-міністр також повідомив у Телеграмі за результатами переговорів, що під час зустрічі обговорювалася подальша підтримка України та механізми конфіскації заморожених російських активів. Він подякував Єврокомісії за готовність налагодити співпрацю між робочими групами з пошуку, арешту й конфіскації активів рф.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з віцепрезидентом Єврокомісії Домбровскісом

Крім того, Шмигаль підкреслив важливість для України оперативного постачання необхідного енергетичного обладнання, а також засобів протиповітряної та протиракетної оборони.

Як повідомлялося, 18 листопада виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс прибув до Києва з візитом.