Лише один дипломат офіційно зустрівся з лавровим на G20 - Bloomberg

На саміті Великої двадцятки, який пройшов на Балі, лише один дипломат зустрівся з главою мзс рф сергієм лавровим – китайський міністр закордонних справ Ван І.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

"Міністр закордонних справ Ван І був єдиним дипломатом у G20, який офіційно зустрічався зі своїм російським колегою сергієм лавровим, який заміняв Путіна. Це були їхні десяті переговори цього року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: лавров залишив саміт G20 у перший же день його проведення

Глава МЗС Китаю заявив, що Пекін "і далі дотримуватиметься об'єктивної та справедливої ​​позиції і відіграватиме конструктивну роль" у сприянні "мирним переговорам".

Китай також підписав комюніке за підсумками саміту G20, у якому сказано, що більшість членів Двадцятки "рішуче засуджують війну в Україні". Президент Франції Еммануель Макрон, який зустрічався з главою КНР Сі Цзіньпіном на полях G20, назвав "щирою" відданість Китаю статутом ООН.

Читайте також: Підсумки саміту G20: спільне комюніке є, але Україні хотілося б іншого

Як повідомлялося, на індонезійському курортному острові Балі 15-16 листопада проходив дводенний саміт лідерів країн G20, на якому велику увагу було приділено війні рф проти України.