Ізраїльський міністр висловився за надання Україні військової допомоги

Міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай виступив за надання Україні військової допомоги з огляду на інформацію про ймовірне постачання Іраном росії балістичних ракет.

Про це він написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні вранці повідомлялося, що Іран передає росії балістичні ракети. Немає жодних сумнівів у тому, яку позицію має зайняти Ізраїль у цьому кривавому конфлікті. Настав час Україні отримати також військову допомогу, таку, як надають США та країни НАТО», – зазначив міністр.

Раніше видання Washington Post поінформувало, що іранська влада готується до передачі рф балістичних ракет, які, ймовірно, будуть використані росією у війні проти України. За даними ЗМІ, йдеться про постачання балістичних ракет класу «земля-земля», таких як Fateh-110 та Zolfaghar, що здатні вражати цілі на відстані 300 та 700 км відповідно.

Читайте також: Посол в Ізраїлі відвідав українських військовослужбовців, які проходять лікування в Тель-Авіві

Як повідомлялося, у серпні росія почала закуповувати в Ірану ударні безпілотники, масове використання яких на полі бою в Україні розпочалося з вересня.

Читайте також: Єрмак закликає Ізраїль розірвати зв’язки із «варварською російською державою»

Міністерство закордонних справ України повідомило тимчасовому повіреному в справах Ірану в Україні про рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства через факти використання військами рф зброї іранського виробництва.