КНДР підтримала проголошену росією анексію територій України

Північна Корея підтримала проголошену росією анексію територій Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей України.

Про це у вівторок заявило МЗС КНДР, повідомляє Укрінформ з посиланням на агентство Reuters.

Державне Корейське центральне інформаційне агентство KCNA повідомило про ініційовану США резолюцію Радбезу ООН, яка засуджує проголошену анексію українських територій 30 вересня. Однак у п’ятницю росія наклала вето на неї. Пхеньян підтримав заяву москви про те, що регіони нібито самі вирішили стати частиною росії.

Генеральний директор міжнародних організацій у МЗС КНДР Джо Чхоль Су заявив, що референдуми були проведені «законно» відповідно до Статуту ООН.

Крім цього, у Пхеньяні звинуватили США у «втручанні у внутрішні справи незалежних країн та утиску їхніх законних прав, зловживаючи Радою безпеки ООН».

Читайте також: КНДР може провести ядерне випробування між 16 жовтня і 7 листопада – Reuters

Як повідомлялося, у липні Україна розірвала відносини з КНДР, давнім союзником рф, після того, як Пхеньян визнав самопроголошені «ДНР» і «ЛНР».

Минулого місяця США заявили, що росія купує у Північної Кореї мільйони ракет та артилерійських снарядів для використання в Україні. Водночас КНДР заперечила це.