Зеленський провів зустріч із головою нижньої палати парламенту Франції

Фото, відео

Президент Володимир Зеленський обговорив із головою Національних зборів Франції Яель Брон-Піве ситуацію із проведенням росією псевдореферендумів на тимчасово захоплених українських територіях.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Перший в історії візит голови нижньої палати парламенту Франції Яель Брон-Піве відбувається у вирішальний для нашої держави час. Темою номер один нашої зустрічі стало незаконне проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України", - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що дуже важливо, щоб усі партнери України, усі лідери цивілізованого світу максимально жорстко засудили фейкові російські "референдуми".

"Вдячні Франції за підтримку України та чітку позицію у цьому питанні!", - додав Президент.

За інформацією пресслужби глави держави, Зеленський висловив сподівання на посилення санкцій ЄС та якнайшвидше, синхронізоване з незаконними рішеннями рф схвалення восьмого санкційного пакету, що, за його словами, має бути набагато потужнішим за попередні.

Глава держави акцентував на значній оборонній підтримці України з боку Франції та відзначив особливу роль у цьому питанні Президента Еммануеля Макрона. Було наголошено на необхідності продовження та посилення військово-технічної допомоги.

Водночас Зеленський нагадав, що Україна отримала статус кандидата на вступ до Європейського Союзу саме під час головування Франції у Раді ЄС. У цьому зв’язку він подякував Президентові Франції та всьому французькому народу за широку підтримку європейської інтеграції України і висловив переконання у продовженні державою поступу на цьому шляху.

«Ми бачили, як на вулицях Франції на початку агресії, а потім у момент розв’язання важливого геополітичного питання щодо кандидатства і щодо членства в ЄС нас підтримувало французьке суспільство», – сказав Президент.

Учасники зустрічі окремо приділили увагу питанням важливої комплексної допомоги, яку Франція надає Україні (безпекової, дипломатичної, політичної та фінансової), а також перспективних напрямів її нарощування з урахуванням актуальних потреб держави.

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і голова Національних зборів Франції Яель Брон-Піве здійснили поїздку в Чернігівську область.