Стефанчук закликає Австрію депортувати дипломата рф за «геноцид українців»

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук звернувся до федерального президента Австрії Александера ван дер Беллена та канцлера Карла Негаммера з вимогою визнати постійного представника рф при міжнародних організаціях у Відні михайла ульянова персоною нон ґрата та депортувати його до росії.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Він зауважив, що оприлюднення заклику російського постпреда ульянова "не щадити українське населення", а згодом видалення відповідного повідомлення – це і є обличчя "російської дипломатії".

"За подібні фашистські заклики не шановний пан ульянов має бути визнаний персоною нон ґрата в Австрії та депортований у свою росію. Там хай пише, що хоче, там його аудиторія. З цією вимогою звернувся до федерального президента Австрії Александера ван дер Беллена та канцлера Карла Негаммера", – додав Голова ВР.

Читайте також: російський дипломат закликав до геноциду українців – в ОП відреагували

Як повідомлялося, постійний представник російської федерації при міжнародних організаціях у Відні (Австрія) михайло ульянов у відповідь на пост подяки Президента України Володимира Зеленського за новий пакет військової допомоги від США опублікував у Твітері допис із закликом не щадити українське населення. Згодом ульянов видалив свій пост.