Данілов звинуватив народних депутатів в затягуванні ухвалення закону про Бюро санкційної політики

Парламент вже давно мав би ухвалити закон, згідно з яким в Україні запрацювало б Бюро санкційної політики. Разом з тим, декому не вигідно, аби ця інституція розпочала роботу.

Як передає Укрінформ, про це Секретар РНБО Олексій Данілов заявив в ефірі “Радіо НВ”, коментуючи питання щодо створення Бюро санкційної політики.

«Про створення бюро ми почали говорити за 6 місяців до нашого спілкування (на момент запису інтервю - ред.). 39 інституцій відпрацьовували на той час всі ці моменти, але коли починається момент прийняття рішення, комусь дуже цікаво і вигідно робити такі справи, щоб це бюро не запрацювало і щоб цього закону не було… Наші законодавці мали би прийняти цей закон вже давно, але на превеликий жаль з урахування того, що вони нікому не підлеглі, нікому не підпорядковані, вони нікому не звітують, на сьогоднішній день такого закону немає. Санкційне бюро обов’язково потрібне країні», - наголосив Данілов.

Він додав, що під час війни парламент повинен працювати 24 години на добу, аби ухвалювати надважливі для країни закони. Зокрема, для того, аби привести українське законодавство у відповідність до європейського.

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт постанови про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони України від 5 серпня "Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до російської федерації".

8 серпня При Раді національної безпеки і оборони України запропонували створити Бюро санкційної політики. Урядовий комітет у понеділок, 8 серпня, у режимі онлайн розглянув питання, які виникли під час опрацювання законопроєкту «Про засади санкційної політики України». Законопроєкт містить ряд суттєвих новацій, зокрема, у частині переліку та повноважень суб’єктів у сфері санкційної політики, суб’єктів внесення пропозицій щодо застосування, зміни або скасування санкцій, процедури корегування санкцій та інше.

Читайте також: Державних зрадників треба виявляти та карати - Данілов

Бюро санкційної політики, згідно із законопроєктом, є робочим органом РНБО, який координуватиме діяльність суб’єктів, що реалізують санкційну політику України.

З-поміж іншого, Бюро перевірятиме пропозиції про застосування санкцій на відповідність концептуальним підходам, напрямам, заходам у сфері санкційної політики України, визначеним РНБО.

Учасники засідання підтримали пропозицію щодо термінового направлення законопроєкту на розгляд Уряду. Після цього його буде направлено до Верховної Ради України.