Веніславський про кадрові рішення в СБУ: Багато питань щодо півдня, можливі кримінальні справи

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський не виключає кримінальних проваджень унаслідок кадрових рішень в СБУ.

Про це він сказав в ефірі телемарафону єдиних новин, передає кореспондент Укрінформу.

“Безперечно, після проведення всієї перевірки, службового розслідування велика ймовірність, що ціла низка інших кадрових рішень, які будуть цими днями ухвалені на найвищому рівні, напевно, будуть мати якесь продовження у вигляді кримінальних проваджень. З приводу діяльності окремих керівників, у тому числі й окремих регіональних управлінь з Півдня України, дуже багато питань, і не на всі ми отримуємо ту відповідь, яка задовольняла б з точки зору аргументації, обставин тощо”, - сказав Веніславський.

За його словами, дані службового розслідування, а можливо, і досудового розслідування за фактами, про які говорив Президент Володимир Зеленський, будуть оприлюднені найближчим часом.

Читайте також: У СБУ триває кадрова ревізія, вирішується питання про звільнення 28 посадовців - Президент

“На даний момент до діяльності окремих підрозділів СБУ і окремих регіональних управлінь було багато претензій, у тому числі, й у членів Комітету. Ми заслуховували керівництво СБУ на засіданні комітету, на ті питання, які народні депутати ставили з приводу подій перших днів війни і подій за 4 місяці війни, не завжди відповіді були такі, які задовольняли народних депутатів”, - заявив Веніславський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 17 липня усунув від виконання обов’язків голови Служби безпеки України Івана Баканова. Наступного дня глава Української держави поклав тимчасове виконання обов’язків голови СБУ на його першого заступника Василя Малюка.

Він також вніс на розгляд парламенту проєкт постанови про звільнення Баканова з посади голови СБУ.

У відеозверненні Президент заявив, що кадрова ревізія у Службі безпеки України триває, вирішується питання щодо звільнення 28 посадовців у зв‘язку з незадовільними результатами роботи.