Кулеба закликав запровадити санкції проти "Газпромбанку" та відключити його від SWIFT

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав західних партнерів запровадити санкції проти російського «Газпромбанку» і відключити його від міжнародної платіжної системи SWIFT після розслідування українських журналістів.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твітері.

«Українські журналісти-розслідувачі виявили, що російський «Газпромбанк» використовується як для отримання європейських платежів за газ і нафту, так і для виплати зарплат російським військам, які ведуть агресивну війну проти України. Яка іронія. На «Газпромбанк» необхідно накласти санкції та відключити від SWIFT», - написав Кулеба.

Згідно з розслідування «Схем», «Газпромбанк» — один із найбільших російських банків, щодо якого Європейський Союз та США ще не вводили жорстких санкцій.

Країни ЄС (Німеччина, Італія, Австрія, Словаччина та інші) сплачують свої рахунки за російський газ і нафту через «Газпромбанк».

Водночас журналісти-розслідувачі з’ясували, що міністерство оборони росії використовує цей банк для виплати зарплат російським військовим за ведення агресивної війни проти України.

Читайте також: ОБСЄ має зробити вибір щодо росії - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна вже працює з Європейським Союзом над сьомим пакетом санкцій проти рф і не дає нікому жодної паузи у цьому процесі.