Молдова робить усе можливе, щоби Придністров’я не становило загрози – Санду

Молдова робить усе можливе, що не дати невизнаному Придністров’ю становити загрозу їй та Україні.

Про це заявила Президент Молдови Мая Санду на спільній із Президентом України Володимиром Зеленський пресконфренції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми пильно відстежуємо всі події у Придністров’ї і не бачимо жодних загроз, що насуваються. Ми робимо все, що можемо, аби не дозволити цьому сепаратистському регіону становити загрозу Україні і Молдові», - сказала Санду.

Вона наголосила, що обидві країни мають підтримувати регулярний діалог з безпекових питань, а також зазначила, що вони з Президентом України погодилися працювати разом, аби підтримувати стабільність і уникнути провокацій, які мають на меті дестабілізувати ситуацію.

Молдавський лідер також зауважила, що інформація про можливу мобілізацію громадян у Придністровʼї наразі не підтверджена.

Читайте також: На кордоні з Придністров'ям ситуація стабільна, відкритої загрози немає – військові

«Час від часу ми чуємо такі новини, але зараз не підтверджено. Ми відстежуємо дуже пильно цю ситуацію у Придністровʼї. Ми хотіли б упевнитися, що не виникне ситуації, яка може дестабілізувати обстановку. Наші інституції продовжать відслідковувати ситуацію», - підкреслила вона.

Санду також зазначила, що якщо відбудуться події, які викликатимуть стурбованість, Кишинів уживатиме заходів та інформуватиме партнерів.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Молдови Мая Санду у понеділок перебуває з візитом в Україні. Вона відвідала Ірпінь, Бучу та Бородянку.