роспропаганда намагається схилити Україну до перемовин за допомогою японського політика

російська пропаганда за допомогою японського парламентаря Мунео Судзукі намагається схилити Україну до перемовин з російською федерацією.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

Судзукі в коментарі російському «РИА» від 22 червня поклав на Україну провину за те, що росія розв’язала повномасштабну війну. За його словами, «Київ відповідальний за невиконання Мінських угод».

Така заява японського політика - продовження його риторики про те, що Україні слід терміново капітулювати. 16 червня видання Yahoo News Japan опублікувало статтю Судзукі, в якій він заявив: якщо Україна не може воювати без допомоги Заходу, «почесна капітуляція важлива для збереження життів».

Читайте також: До відповідальності слід притягнути всіх пропагандистів, що розпалюють ненависть — медійники

Ця заява отримала шквал критики з боку японського суспільства, яке підтримує територіальну цілісність України.

У ЦПД зауважили, що напередодні саміту G7, який відбудеться в Німеччині 26 червня, росія через лояльних політиків ще активніше намагається схилити Україну до перемовин.

Як повідомляв Укрінформ, у росії вважають, що зможуть створити альтернативу G7 - міжнародному клубу урядів семи високорозвинених країн світу.