Шмигаль обговорив із прем‘єром Люксембургу інтеграцію України в ЄС

Фото

Глава українського уряду Денис Шмигаль обговорив із Прем‘єр-міністром Люксембургу інтеграцію України в Європейський Союз.

Про це повідомляє департамент комунікацій секретаріату Кабінету Міністрів України, передає Укрінформ. 

Зазначається, що Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із Прем’єр-міністром Великого Герцогства Люксембург Ксав'є Бетелем. Сторони обговорили всебічну підтримку та інтеграцію України в Європейський Союз.

Читайте також: Люксембург виділив 15% оборонного бюджету на підтримку української армії – Зеленський

Шмигаль подякував народові Люксембургу за незмінну тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, за фінансову та військову допомогу.

"Ваш візит є величезним символом підтримки українського народу. Ми знаємо, що військова й технічна допомога Україні з боку Люксембургу є безпрецедентною та найбільшою в історії вашої держави", — підкреслив очільник уряду України.

Прем’єр-міністри обговорили питання продовольчої та міграційної кризи, яку навмисно провокує росія злочинними діями в Україні, зокрема обстрілами цивільної інфраструктури й блокуванням українських морських портів.

Читайте також: Премʼєр Люксембургу запевнив Україну у підтримці

Шмигаль подякував Люксембургу за підтримку санкцій проти агресора та підтримку європейської інтеграції України. Він підкреслив, що вступ України в ЄС дасть переваги для обох сторін.

Шмигаль обговорив із прем‘єром Люксембургу інтеграцію України в ЄС / Фото: kmu.gov.ua

Своєю чергою, Бетель зазначив, що Україна може розраховувати на допомогу Люксембургу в різних сферах. Він запевнив, що Люксембург підтримуватиме Українську державу в процесі приєднання до Європейського Союзу та відбудови. Крім того, Бетель висловив готовність країни допомагати українським переселенцям, а також в облаштуванні модульних містечок.

Як повідомляв Укрінформ, Прем‘єр-міністр Люксембургу Ксав‘є Бетель перебуває з робочим візитом в Україні. Він відвідав деокуповані населені пункти Київської області та зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.