Премʼєр Люксембургу запевнив Україну у підтримці

Відео

Люксембург буде з Україною перед лицем російської агресії та коли Україна відбудовуватиметься. 

Про це заявив прем‘єр-міністр Люксембургу Ксав‘є Бетель під час брифінгу з Президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що підтримка думки Європейської комісії щодо надання статусу кандидата в члени Євросоюзу буде потужним сигналом як для України, так і для Європи.

Читайте також: Люксембург виділив 15% оборонного бюджету на підтримку української армії – Зеленський

«Це не тільки внаслідок війни проти України. Це захист наших цінностей, за які стільки людей вже загинуло», - сказав Бетель.

Крім того, премʼєр-міністр Люксембургу зауважив, що знає - як це мати великого сусіда: «Я знаю, що можна жити в цій ситуації за допомогою інших людей, з якими ми солідарні. І тому так важливо для нас допомагати. Я говоритиму з моїми колегами про те, як важливо підтримувати Україну фінансово і гуманітарно».

Очільник люксембурзького уряду також відзначив, що найголовнішим є надання летальної зброї, тому що від неї залежить перемога, і, тому що так можна захиститися, а також акцентував на прийомі великої кількості українських дітей та підлітків його країною.

Читайте також: Зеленський зустрівся з Прем’єр-міністром Люксембургу

Насамкінець Бетель висловив переконання, що Україну потрібно підтримати для того, щоб були захищені права людини.

«Президенте, я хочу вас запевнити, що Люксембург завжди буде з вами – сьогодні, перед лицем російської агресії, завтра, коли країна буде відбудовуватися», - заявив високопосадовець.

Як повідомлялося, прем‘єр-міністр Люксембургу Ксав‘є Бетель перебуває з робочим візитом у Києві. Він відвідав Бородянку, Бучу та Ірпінь.