Без ембарго на нафту шостий пакет санкцій не потрібний – Жовква

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква вважає, що обов’язковим пунктом шостого пакета санкцій Європейського Союзу проти росії має бути ембарго на нафту.

Таку думку він висловив в ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Поки зарано говорити, які пункти є в шостому пакеті. Безумовно, ембарго на нафту обговорюється, ми маємо підстави говорити, що в тому чи іншому вигляді ця санкція увійде в шостий пакет, інакше він (шостий пакет санкцій - ред.) не потрібний узагалі», - сказав Жовква.

Він також припустив, що, серед іншого, до наступного санкційного списку може увійти певна кількість банків у частині відключення від SWIFT, а також можуть бути застосовані персональні санкції до певної категорії людей з російської федерації.

Читайте також: Євросоюз розробляє ембарго на російські нафтопродукти - NYT

«Ми вдячні Європейському Союзу за п'ять пакетів санкцій, але на даний час вони недостатні і дещо повільні», - додав заступник керівника Офісу Президента.

Як повідомлялося, Рада ЄС затвердила п’ятий пакет санкцій проти рф, який, серед іншого, містить заборону з серпня 2022 року купівлю, імпорт або перевезення вугілля та інших твердих викопних видів палива до Євросоюзу, якщо вони походять або експортуються з росії.