Шмигаль: Мати справу з росією — це фінансувати тероризм і геноцид українців

Візит президентів чотирьох країн Євросоюзу у Київську область свідчить про підтримку України на міжнародній арені. 

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Візит президентів чотирьох країн Євросоюзу на Київщину свідчить про міцну міжнародну коаліцію на підтримку України. І, сподіваюсь, переконає тих, хто сумнівається, в тому, що мати справу з росією — це фінансувати тероризм і геноцид українців", - написав він.

Шмигаль зазначив, що президенти країн ЄС побачили в Бородянці численні руйнування будинків та інфраструктури, розстріляні та спалені автівки, частина з яких мала напис «Діти».

Читайте також: Зеленський закликав світ терміново надати важке озброєння та літаки

"Говорили про необхідність запровадження масштабних санкцій, які допоможуть зупинити війну. Порушив питання невідворотної відповідальності агресора", - зауважив очільник уряду.

Він також наголосив на необхідності якнайшвидшого відновлення України і додав, що арештовані кошти та власність росії за кордоном мають піти на відбудову зруйнованої та пошкодженої інфраструктури нашої держави.

Візит президентів Естонії, Латвії, Литви та Польщі у Київську область // Фото: Шмигаль/Телеграм

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом із президентами Естонії Аларом Карісом, Латвії Егілсом Левітсом, Литви Гітанасом Науседою та Польщі Анджеєм Дудою відвідали зруйновані міста Київщини.