Зеленський і Джонсон вважають, що потрібно посилювати антивоєнну коаліцію проти рф

Відео

Президент Володимир Зеленський закликав західні країни слідувати прикладу Великої Британії й посилювати тиск на росію, зокрема запровадити ембарго на російські енергоносії та збільшити постачання зброї Україні.

Про це він заявив під час спільної заяви з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном у Києві, повідомляє Укрінформ.

«Ми маємо ще більше тиснути на російську федерацію, тиснути дієвою допомогою народу України саме у захисті від рф, тиснути санкціями потужно. Я дякую Великій Британії, яка продовжує ці потужні санкції, постійно нарощуючи пакети. І так само потужно допомагає Україні, посилюючи нашу оборонну спроможність. Інші демократичні західні держави мають слідувати прикладу Великої Британії. Час запровадити повне ембарго на російські енергоносії, збільшити надання нам усієї зброї», - зазначив Зеленський.

Він також поінформував, що спільно в главою британського уряду вважають, що необхідно і надалі посилювати антивоєнну коаліцію.

Глава держави подякував Джонсону за нинішній візит у «надзвичайно напружений, небезпечний, складний» для України час.

«Народ України цінує підтримку Великої Британії на нашому шляху до миру», - сказав Президент.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у суботу перебуває у Києві.

В Україні 45-й день триває повномасштабна війна. Війська російської федерації обстрілюють та знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстко вбивають українців.