Канцлер Австрії відвідає Київ, щоб підтримати Україну

Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер відвідає Україну найближчими днями, аби ознайомитися з ситуацією на місці та обговорити подальшу підтримку.

Про це він зазначив у Твіттері, передає Укрінформ.

"Вчора мав телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським. Ми обговорили, що я приїду в Україну, аби отримати розуміння ситуації на місці та поговорити про подальшу допомогу", - написав канцлер.

У федеральній канцелярії повідомили інформагентству Austria Presse Agentur (APA), що візит Негаммера до України до України запланований "на найближчі дні". "Мета – продовжувати надавати Україні всю можливу гуманітарну та політичну підтримку", - заявили в канцелярії.

Водночас деталі поїздки не повідомляються з міркувань безпеки.

Читайте також: Канцлер Австрії найближчим часом відвідає Україну

У канцелярії нагадали, що Австрія вже надала Україні допомогу на понад 17,5 млн євро та поставила 10 тис. шоломів і понад 9,1 тис. захисних жилетів "для цивільного застосування". Також наголошується, що Відень продовжуватиме надавати Києву гуманітарну допомогу.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський заявив, що з канцлером Австрії Карлом Негаммером обговорено питання співпраці для покарання російських військових, які скоїли злочини в Україні, та домовлено про його візит в Україну найближчим часом.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: ЕРА