«Нові санкції вже в дорозі»: ЄС сприятиме міжнародному розслідуванню звірств росіян під Києвом

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель та президент Європейської ради Шарль Мішель шоковані жорстокими вбивствами, скоєними російськими війська в Київській області, та пообіцяли сприяти розслідуванню цих воєнних злочинів рф в Україні.

Як передає Укрінформ, відповідні заяви вони опублікували у Твіттері.

«Шокований новинами про звірства російських військ. ЄС допомагає Україні в документуванні воєнних злочинів. Всі випадки повинні бути розслідувані, зокрема Міжнародним судом», - написав верховний представник ЄС Боррель.

Президент Євроради також сказав, що «шокований світлинами звірств російської армії у звільненій Києвом Бучі», та запевнив у допомозі Брюсселя Києву у зборі необхідних доказів для покарання росії в міжнародних судах.

«Наступні санкції та підтримка Євросоюзу вже в дорозі. Слава Україні», – додав дипломат.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після масових убивств росіянами мирних громадян у Бучі та інших містах під Києвом закликав країни «Групи семи» негайно запровадити нові руйнівні санкції проти росії.

Як повідомлялося, зокрема, у звільнений від російських загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей, по вулицях лежать десятки трупів, деякі із них із зав'язаними руками.