Кулеба у Польщі обговорив зміцнення обороноздатності України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорював із польською стороною зміцнення обороноздатності України і подальші спільні зусилля у цій сфері.

Про це глава української дипломатії заявив на брифінгу у Варшаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Безумовно, однією з тем, яку ми обговорювали, було зміцнення обороноздатності України і наші подальші зусилля у цій сфері. Я не буду вдаватися в жодні деталі, тому що перемовини тривають. Багато вже зроблено з боку Польщі, ми вдячні за це, але війна триває, а це означає, що потрібні нові рішення і нові кроки, над якими ми працюємо», - сказав Кулеба.

Він додав, що сторони також скоординували зусилля, щоб максимально пришвидшити європейську інтеграцію України. Очільник МЗС відзначив, що Польща є надійним другом української держави і дуже допомагає нам у цьому процесі.

«У «сухому залишку» ми знову, як і сто, як і триста років тому маємо ситуацію, коли об’єднання зусиль Польщі і України вигідне Європі і нашим народам. Ми об’єднані, немає жодних тем, які викликали б якесь напруження, зараз усі працюють як одне ціле і в Польщі, і в Україні», - запевнив міністр.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба мав у Варшаві зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою, прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким та низкою польських урядовців.